Motorcykel & Mopeddäck

Även MC-däck på Däckia Tingsryd

I vårt produktsortiment finns Dunlop och Avon MC-däck. Oavsett om du har en motorcykel med hög prestanda, en terrängmotorcykel eller en stabil landsvägskryssare hittar du rätta däck för din motorcykel på Vianor. Vårt däcksortiment ger komfort, slitstyrka, våtgrepp samt stabila köregenskaper även i höga hastigheter och i kurvor.

MC-däck på vintern

Vanligtvis får motorcykeln vila över vintern och startas igen när vårsolen smält bort de sista snöfläckarna från vägen. Därför behöver motorcykeln inte vinterdäck, även om det inte finns några andra hinder än väglaget för att köra motorcykel på vintern. Men kör du motorcykel på vintermånaderna måste den på samma sätt som bilen ha speciella däck med grövre mönster för vinterbruk.

När det gäller förvaringen av MC-däck gäller samma råd som med bildäck. Genom att förvara däcken på rätt sätt kan du förlänga däckets livslängd. Däcken bör förvaras i ett mörkt utrymme där temperaturen ligger under +25 grader. Däcken bör inte vara utsatta för slag eller vridningar. De ska också skyddas mot fukt, ozon, oljor och fetter.