Anders Gustavsson kan bli Sveriges starkaste däckmontör

Alla däckmontörer i landet har kunnat anta utmaningen att bli Sveriges starkaste däckmontör. Nu återstår fyra finalister av 127 tävlanden, en av dem är Anders Gustavsson från Tingsryd.

Stockholm – 22 oktober, 2014 – I samband med Giant live official ”World strongest man” qualifying tour, som går av stapeln den 29 november i Stadium Arena i Norrköping, anordnar däcktillverkaren och huvudsponsorn Goodyear en tävling i egen regi – Sveriges starkaste däckmontör. Anmälningsperioden är nu avslutad och av 127 tävlanden återstår endast fyra finalister med imponerande prestationer.

Från och med den 1 maj kunde landets alla däckmontörer anta utmaningen att bli Sveriges starkaste däckmontör. Kvalperioden avslutades den 30 september och då utsågs de tio däckmontörer som kunde hålla två däck med utsträckta armar i axelhöjd under längst tid. Goodyear har sedan kontrollerat tiderna och fått fram fyra finalister; Andrei Hafström (2.46 min), Anders Gustavsson (2.33 min), Aleksandar Ilomanoski (2.30 min) och Robert Lihné (2.19 min).

– Det är väldigt roligt att ha tagit sig hela vägen till final och det ska bli spännande att se vad de andra går för. Jag tror dessutom att jag kan vässa min tid ganska rejält för under uttagningarna höll jag igen lite. Jag har tränat styrketräning i många år, och nu ska jag satsa extra inför finalen för att förhoppningsvis ta hem titeln till Tingsryd, säger Anders Gustavsson, bilmekaniker på Däckia i Tingsryd.

Den 29 november gör finalisterna slutligen upp inför fullsatta läktare i Stadium Arena i periodpausen av ”World strongest man” qualifying tour, en deltävling i den världsomfattande Giant live official ”World strongest man”. Hela arrangemanget kommer att sändas live på Eurosport.

– Tävlingen är verkligen en hyllning till Sveriges alla däckmontörer, som varje år skiftar cirka 36 miljoner bildäck i Sverige och som därigenom ser till att vi rullar på ett säkrare sätt. Därför känns det kul att så många varit med och tävlat. Vi hoppas att satsningen kan leda till att yrket i sig och dess betydelse får mer uppmärksamhet än vad det får idag, säger Sophus Broberg, Goodyear Sales Manager Car Channel & Marketing Manager Sweden.

PRESS RELEASE
22/10/2014– Stockholm – page 2
För mer information om tävlingen, besök www.facebook.com/sverigesstarkastedackmontor
* För att kvalificeringen ska vara giltig ska två 205/55/16 EfficientGrip Performance användas som redskap.
Kvalificeringen får endast godkännas och utföras av en utbildad säljare från Goodyear Tires AB. Alla
kvalifikationsmoment sker på egen risk och Goodyear Dunlop Tires Sverige AB tar ej ansvar för eventuella
personskador eller materiella skador.
__________________________________
Om Goodyear Dunlop Nordic
Goodyear Dunlop Nordic är en affärsenhet för åtta länder i Norden och Baltikum, med huvudkontor i Stockholm. Verksamheten har
ca 150 anställda och genomför delar av produkttesterna i norra Finland och Sverige. För ytterligare information om Goodyears
produkter, besök www.goodyear.se.
Goodyear är ett av världens största däckföretag. Företaget har omkring 69 000 anställda och tillverkar sina produkter i 52 fabriker i
22 länder över hela världen. För ytterligare information om Goodyear, besök www.goodyear.com/corporate.

You may also like...

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>